Van journalist naar coach met paarden

Jacco heette de kleine zwart-witte pony waar ik – aan de kant van de bak waar les werd gegeven – uren naar kon kijken. Nog geen vier jaar oud was ik en de liefde voor paarden is nooit meer voorbij gegaan. Aanvankelijk wilde ik er mijn beroep van maken, maar er was ook de interesse voor mensen en het nieuws. Ik belandde in de journalistiek en werkte voor krant, radio en televisie.

Ik heb talloze mensen mogen interviewen, levensverhalen mogen horen. Vragen, zorgen en verdriet werden gedeeld. Ik zag hoe verschillend mensen met de dingen van het leven omgingen. De een met opgeheven hoofd, de ander ging er bijna aan onderdoor. De een bleef vol hoop, de ander kon bijna niet meer. Ik merkte dat het mensen goed deed als ze mij hun verhaal vertelden. Er verdween een last van hun schouders, gedeelde smart…

Een van mijn gasten vertelde over zijn dochter, die voor een heel andere carrière had gekozen en nu als paardencoach helemaal in haar element was. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt, want ik was op zoek naar een manier waarop ik mijn oude liefde (die voor paarden) kon combineren met mijn grote interesse in mensen. Bestond er echt zoiets, een combinatie van mensen coachen, met paarden? Ik had er vaag van gehoord en ben op zoek gegaan naar meer informatie.

Het gevolg van mijn zoektocht is dat ik nu officieel Equine Assisted Coach ben, iemand die coacht met paarden. Mijn opleiding heb ik gedaan aan het Educatief Centrum Keulseweg in Pijnacker, level 1 en 2: https://www.keulseweg.nl/keulseweg.html Deze opleiding heeft het Europese keurmerk EIA gekregen en is geaccrediteerd door de Nederlandse Vereniging van Coaches, NOBCO. Ik heb er veel kennis opgedaan en ook veel inzicht gekregen in zowel mensen als paarden, maar ook in mezelf.

Vind ons

Coachlocatie
Buntwal 8
3864 MZ Nijkerkerveen

Coachlocatie
Molenweg 28
3764 TA Soest

© 2022 Liberros - Website door SetWebsites.com